Wie zijn wij?

Wij zijn Valueminds, Codepeople, Testpeople en Intellify! Om ons te leren kennen, moeten we een klein beetje in de geschiedenis duiken. In 2008 is Testpeople opgericht, een specialist in het detacheren van software testers. Oprichter van Testpeople, Philippe Metz, werkte bij een grote detacheerder maar zag een aantal dingen waar hij het niet helemaal mee eens was.

Een voorbeeld hiervan is het beloningsmodel. Je weet vaak je eindtarief bij de klant, maar ziet op je salarisstrookje een veel lager bedrag staan dan je tarief. Waar blijft de rest? Dit was een van de redenen waardoor Philippe dacht: dit moet anders kunnen. En mede hierdoor heeft hij Testpeople opgericht.

Testpeople bestaat inmiddels 10 jaar en bestaat uit zo’n 25-30 test professionals. Er is veel in de testwereld veranderd in 10 jaar tijd, maar onze bedrijfscultuur is hetzelfde gebleven. Zo zijn we nog steeds een platte organisatie met een klein management team. Hierdoor zijn de overheadkosten laag en blijft er meer over voor de medewerkers. Daarnaast wordt iedereen die bij Testpeople werkt totaal vrij gelaten. Juist door die vrijheid is er een bepaalde pro-activiteit ontstaan vanuit de medewerkers zelf.

Zo groeiden een paar medewerkers steeds meer in andere richtingen dan testen. Collega Marc Quirijnen ging in zijn opdracht steeds meer naar de rol van Product Owner. En collega Johan Bastiaan was technisch tester, maar was ook erg benieuwd naar de andere kant van software, namelijk het bouwen hiervan. En ook collega Pieter Gruyters groeide van tester door, in de richting van BI. Samen met deze medewerkers zijn de bedrijven Valueminds, Codepeople en Intellify opgericht.

Inmiddels is het plaatje qua dienstverlening compleet, en we zijn continu op zoek naar nieuwe collega’s. Omdat we gaan voor een langdurige relatie met onze collega’s, verloopt het grootste gedeelte van de sollicitatiegesprekken op gevoel. Meer over onze sollicitatieprocedure lees je hier.

‘Softwaretesters worden eigenlijk maar zelden ontwikkelaar. De stap die ik heb gezet, is zeker geen gebruikelijke. Toch trok die andere kant mij aan en ik ben erg blij de ambitie te hebben uitgesproken. Want nu ben ik de eerste medewerker van het nieuwe initiatief Codepeople!’

Johan Bastiaan.NET developer bij Codepeople

‘Ik zit helemaal op mijn plek bij Testpeople en ik vind het erg fijn dat ik elke dag weer iets nieuws leer.’

Renate van MunsterSoftware tester bij Testpeople

‘Valueminds levert mensen die gepokt en gemazeld zijn in hun vak. Ze kennen niet een agile trucje, ze hebben agile denken diep in hun minds en hun gevoel zitten.’

André HeijstekDirecteur van Valueminds

Wat doen wij?

Inhoudelijk gezien kunnen wij het hele IT-proces uitvoeren voor opdrachtgevers. De projectrollen zoals Product Owners en Scrum Masters zijn de specialiteit van Valueminds, Codepeople kan de software op maat bouwen, Testpeople test de software en vervolgens wordt de data geanalyseerd door Intellify. Maar we zijn ook individueel sterk. Zo zijn de meeste van onze collega’s gedetacheerd bij opdrachtgevers door heel Nederland. Dit zijn niet ‘zo maar’ opdrachtgevers, maar toonaangevende bedrijven die bezig zijn met innoverende projecten.

Onze kennis blijft up to date doordat we continu bij verschillende klanten mogen meewerken. Ook doen we veel aan kennisdeling, bijvoorbeeld op onze coworkdagen of tijdens cursussen, seminars en evenementen.

Onze bedrijfscultuur

Je ziet het in verschillende teksten op deze website terug komen: we hebben een unieke bedrijfscultuur, een cultuur waar we trots op zijn. We snappen dat dit vaag klinkt, vandaar dat we een aantal elementen van onze cultuur hebben uitgelicht:

 • Vrijheid

  misschien wel het allerbelangrijkste is de vrijheid die je krijgt. Zo mag je zelf groeien in de richting die je kiest, je bepaald zelf je werktijden en werkzaamheden. Zelfs je salaris bepaal je zelf! Hier komen we later nog even op terug.

 • Familiegevoel

  we zijn niet groot, en willen dit ook niet worden. Wij denken juist dat onze kracht ligt in onze kleinschaligheid. Het is volgens ons ontzettend belangrijk dat je je collega’s écht kent. We komen met z’n allen bij elkaar op coworkdagen, hebben vaak bijeenkomsten en gaan met het hele team jaarlijks een weekend weg. We hebben ook jaarlijks een familieBBQ waarbij al onze collega’s met hun hele gezin bij ons kantoor samen komen om een gezellige BBQ te hebben.

 • Transparant

  eerlijkheid duurt het langst. We zijn transparant naar elkaar, maar ook naar onze opdrachtgevers. Zo worden er nooit afspraken gemaakt met opdrachtgevers die vervolgens niet waar kunnen worden gemaakt.

 • MVO

  alle medewerkers mogen goede doelen aandragen die dicht bij het hart staan. Dit zijn vaak lokale projecten van mensen die onze collega’s kennen. Iedere medewerker spaart maandelijks een klein deel van zijn salaris en dit bedrag gaat naar de goede doelen pot. Hiervan worden de projecten en goede doelen gesteund. Maar we doen meer dan dat. We hebben bijvoorbeeld regelmatig uitjes met ouderen van de Zonnebloem en ons kantoor is CO2 neutraal.

 • Uniek beloningsmodel

  Het beloningsmodel heet ‘krijgen wat je verdient.’ Wil je weten hoe ons beloningsmodel in elkaar steekt? Kijk dan in 1 minuut onze animatievideo!